Opvang

Opvangorganisatie Korein is onze samenwerkingspartner als het gaat om kinderopvang in ons SPIL-centrum. We hebben het dan over opvang vóór school (VSO) en na schooltijd (BSO) en Dagopvang voor kinderen tot 4 jaar.

Kiest u voor opvang vóór school? Dan is uw kind vanaf 7.30 uur al welkom. Daar kan hij of zij nog even lekker spelen voordat de school begint. De kinderen worden door een medewerker van Korein naar school/de klas gebracht.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind is er een BSO-groep voor kinderen in ons SPIL-centrum.

• Klavertje Vier (kleuters)
  • Klimop (groepen 3-4)
  • Klimroos (groepen 5-6)
  • Flora House; gevestigd aan Floralaan West 254-258 (groepen 7-8)

Voor kinderen die nog niet naar school gaan, biedt Korein Kinderplein dagopvang. Hier kunnen kinderen van 0 tot 2,3 jaar terecht. Hier worden zij met alle warmte, geborgenheid en veiligheid omringd die er is. Bij de allerjongste kinderen besteden we bij het Kinderplein veel aandacht aan fysieke en emotionele veiligheid. Maar ook aan hygiëne en zorg. Er zijn twee groepen voor kinderen van 0 tot 3 jaar: Goudsbloemen en Zonnebloemen.

Voor kinderen vanaf 2 jaar tot 4 jaar zijn er 3 groepen:

• Korenbloemen
  • Passiebloemen
  • Boterbloemen (peuterspeelzaal)

Op deze groepen worden kinderen geholpen om een goede start te maken op de basisschool. Met prikkelende activiteiten stimuleren we de ontwikkeling van uw peuter. Bijvoorbeeld de taalontwikkeling, rekenontwikkeling, sociale ontwikkeling en motorische ontwikkeling. Speels en ongedwongen. In een gezellige, uitdagende omgeving. We werken met thema's die aansluiten op de leefwereld van peuters, en gebruiken gecertificeerde methodes die we afstemmen op de methode van de samenwerkende basisschool. Zo is de overstap naar groep 1 makkelijk gemaakt.